Kajian Kes

Sistem Pengurusan Penyewaan – FAMA

Latar Belakang Projek

Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) memperkenalkan sistem penyewaan dalam program Rural Transformation Center (RTC) yang bertindak sebagai pusat pemborongan hasil pertanian. Sebagai infrastruktur pasar moden, RTC menempatkan pelbagai kemudahan untuk penyewaan kepada orang awam seperti lot kedai, dewan, pejabat dan tapak memasarkan hasil pertanian.

Cabaran Projek

Pihak FAMA masih menggunakan borang bercetak secara manual untuk memproses permohonan penyewaan dari orang awam. Terdapat kesukaran bagi pemilik premis untuk menjejaki bayaran tertunggak daripada penyewa.

Penyelesaian Yang Dibangunkan

Membina borang permohonan penyewaan dalam talian termasuk automasi notifikasi melalui emel dan SMS untuk memberi peringatan kepada pemilik dan penyewa status bayaran sewa yang tertunggak. Kesemua proses ini dapat dibangunkan dengan lancar menggunakan Sistem Pengurusan BORANG.

Paparan Muka Sistem

Rekabentuk Log Masuk
Rekabentuk Papan Pemuka
Rekabentuk Borang Permohonan Tempahan

Dengan wujudnya platform ini, pihak FAMA dapat mengurus segala permohonan dengan lebih mudah dan pantas. Kami dari pasukan BORANG ingin berkongsi kaedah menggunakan Sistem Pengurusan BORANG ini agar dapat melancarkan urusan harian agensi kerajaan. Harapan kami agar bersama kita dapat memenuhi pelaksanaan MyDIGITAL sepenuhnya sebelum 2030. Webinar boleh didaftar dipautan ini. Daftar segera.

Related posts
Kajian Kes

Portal Good Regulatory Practice (GRP) - MPC

Kajian Kes

Sistem Pensijilan Global ACE - CSM

Kajian Kes

Building Condition Assessment Rating System - JKR

Kajian Kes

Sistem Pengurusan Kaji Selidik - KSWP

Dapatkan berita terbaru terus ke e-mel anda